Upplev en helt ny värld av gaming med PS5 2023!

By Simon Gunnarsson 6 Min Read

Ända sedan konsolen släpptes 2020 har det minst sagt varit en utmaning att få tag på den. Men i samband med nya spel som God of War: Ragnarok och Hogwarts Legacy har konsolen börjat komma tillbaka på hyllorna. Frågan är bara om det fortfarande är värt att köpa ett PS5, vilka tillbehör man behöver och om ett nytt PS är påväg.

Är det värt att köpa ett PS5 efter tre år?

Ingen tycker om att köpa en produkt för att sedan se företaget släppa en nyare version några dagar senare. För att förhindra detta borde man först och främst läsa tekniknyheter, så att man kan lära sig mer om teknik och få koll på när nya saker släpps. Playstation 5 släpptes den 19 november 2020 och vanligtvis har dem fem till sju års mellanrum mellan varje konsol. Det innebär att man kan börja hålla utkik efter en uppdaterad version av Playstation 5 runt 2027-2029. Det är några år in i framtiden, så om man redan letar efter en ny konsol behöver man inte vara orolig över att ett PS6 kommer ut någon gång snart.

PS5 Vs PS4

Det kan vara svårt att hitta rätt bland alla konsoler och en balans mellan budget och prestanda. Om man är nöjd med sin nuvarande konsol kan det vara värt att hålla i pengarna ett tag till. Men om konsolen inte presterar tillräckligt bra eller om man ska köpa en för första gången kan det vara värt att investera i ett PS5. Playstation 4 och Playstation 5 är båda populära spelkonsoler som erbjuder enastående grafik, ljud och prestanda. Den största skillnaden mellan de två konsolerna är att PS5 har en mycket snabbare processor, vilket ger den fördelen att kunna hantera mer avancerade spel med högre upplösningar och bättre grafik

Hur får man tag på ett PS5?

Även om det snart är tre år sedan Playstation 5 släpptes är tyvärr tillgängligheten fortfarande begränsat. Det finns dock vissa saker man kan göra för att se till att man får tag i konsolen. Först och främst bör du prenumerera på de olika butikernas nyhetsbrev, så att du kan få information om nya lanseringar och erbjudanden. Du bör också hålla utkik efter specialerbjudanden online, dessa brukar vara mycket billigare än vanliga butiker. Om du inte har någon tur med dessa metoder, kan du alltid prova att köpa en begagnad PS5 från andra användare som vill sälja sin konsol.

Vilka är de mest populära PS5-spelen?

Det finns en hel del populära spel, speciellt när det kommer till spelserier som COD och Fortnite, men några av de mest populära nya spelen är just nu:

  • Marvel’s Spider-Man: Miles Morales: Det första spelet i serien kom ut 2018 och sen dess har både Spider-Man och Spider-Man: Miles Morales blivit enormt populära spel. Det nyaste spelet Spider-Man-2 släpps senare i år, om allt går som planerat.
  • God of War: Ragnarok: En av de mest populära spelserierna är God of War där Ragnarok är det åttonde och nyaste spelet i serien. Spelet har fantastisk grafik, detaljerade miljöer och vackra animationer. Det är alltså en otrolig spelupplevelse som inte bör missas!
  • Hogwarts Legacy: Nyligen släpptes det mycket efterlängtade spelet Hogwarts Legacy. Även om spelet inte har varit tillgängligt i mer än någon månad, är kritiken redan positiv och många nya spelare vill utforska den öppna världen.

Viktiga specifikationer

Innan man köper ett PS5 bör man se till att teknologin man har hemma är kompatibel med ett PS5. Det viktigaste att ta reda på är om ens tv kan hantera 120hz, 4K eller HDR. Om din tv inte har 120hz, har den mest troligt 60hz som också fungerar. HDR, eller High Dynamic Range, är en teknik som används för att skapa bilder med högre kontrast och färgkvalitet. Det är inte säkert att din tv har HDR men idag har nästan alla tv-apparater 4K. Om så inte skulle vara fallet kan det vara dags att investera i en ny tv.

Bästa tv-apparaterna för PS5

Om du letar efter en ny tv för att spela PS5 finns det många olika modeller på marknaden. Några av de bästa är Samsung QLED 8K Q900R, LG OLED CX Series, Sony X950H 4K LED TV, TCL 6-Series 4K Roku TV och Vizio P-Series Quantum X. Alla dessa tv-apparater har hög upplösning och stöd för HDR som ger dig enastående grafik och ljudupplevelse när du spelar PS5. De flesta av dem har även inbyggda smarta funktioner som gör det möjligt att strömma filmer och tv-program från populära streamingtjänster direkt till din tv.

Vilka tillbehör behöver man?

Det finns inte riktigt några måsten när det kommer till tillbehör. Men om man vill dela upplevelsen med en vän eller familjemedlem borde man köpa en extra handkontroll. PS5 släppte även ett nytt headset som kan vara bra att ha om man inte vill störa andra i huset, eller spelar sent på kvällen. Ett annat användbart tillbehör är en extern hårddisk, som ger dig mer lagringsutrymme för dina spel och filer. Den som gillar att göra sina konsoler mer personliga kan också köpa skal till handkontrollen och konsolen.

Share This Article
Follow:
Mitt namn är Simon Gunnarsson & jag driver sajten Digitaliserad.nu. Jag är en teknikentusiast som älskar att skriva om nyheter & utveckling som rör teknologi.

Borr till M6 – Så Väljer Du Rätt för Ditt Projekt

När det gäller att välja rätt borr för ditt projekt, speciellt för…

By Simon Gunnarsson

Vågteknik Banar Väg för Framtidens Hållbara Energi

Att möta klimatförändringarnas utmaningar kräver innovativa lösningar inom energiproduktion. En av dessa…

By Simon Gunnarsson

Få bort myror utomhus: Enkla tips för att bekämpa invasionen

Att bekämpa myror utomhus kan vara en utmaning, särskilt under de varma…

By Simon Gunnarsson

Elektriskt ledande lim kjell: En revolution inom elektronikreparationer

Elektroner som dansar mellan två ytor med precision och tillförlitlighet är ryggraden…

By Simon Gunnarsson

Kluriga spel som håller hjärnan i trim

Är du ute efter ett underhållande sätt att hålla din hjärna i…

By Simon Gunnarsson

Världens största helikopter lyfter framtidens transportlösningar

Helikoptern har länge varit symbolen för flexibilitet och tillgänglighet inom lufttransport. Från…

By Simon Gunnarsson