Räkna ner till julafton: En global jämförelse och tips för nedräkningen

By Simon Gunnarsson 3 Min Read

Hur många dagar är det kvar till julafton – en fråga alla ställer

Känner du också den där förväntansfulla spänningen när du inser att julen närmar sig? ”Hur många dagar är det kvar till julafton?” blir en vanlig fråga för både yngre och äldre när kalendern börjar närma sig december. Oavsett om vi börjar nedräkningen strax efter sommaren eller om vi först börjar tänka på julen i början av december, är det alltid lika spännande att följa dagarna som försvinner mot julens stora festdag.

Normer som spelar roll

Något som vi kanske tar för givet, men som ser varierande ut runt om i världen är helgdagarna runt jultid. I Sverige firar vi ju, som vi alla vet, julafton som huvuddag, medans andra länder huvudsakligen firar den 25:e eller till och med den 26:e december.

Det här kan ju skapa förvirring, speciellt i samtalen med vänner från andra länder. Därför har jag satt ihop en liten tabell! Varför inte använda denna för att verkligen trycka på den svenska julens storhet?

Land Datum för julfirande Dagar till jul (från 1 december)
Sverige 24 December 23
USA 25 December 24
Storbritannien 25 December 24
Canada 25 December 24

Nedräkning till julafton

Det känns ju som att dagarna till jul går både snabbare och långsammare samtidigt, eller hur? Ju närmare vi kommer desto mer ivriga blir vi förstås! Men kanske du har undrat, hur räknar man egentligen dessa dagar till jul? Inom hemförsäkring kanske det inte är lika relevant, men när det gäller att tända julgransljusen, öppna julklappar och njuta av julstämningen är det viktigt att ha koll på dagarna! Något som ju kan vara väldigt roligt är att skapa sin egna lilla julkalender med små notiser för varje dag. Här kan du exempelvis:

  • Skriva ner något roligt som händer den dagen
  • Skriva ner något du ser fram emot med julen
  • Om du har barn kan du inkludera små juliga aktiviteter varje dag
  • Inkludera små återkopplingar till det som gått – kanske någon minnesvärd händelse under året?

Slutsats

Oavsett om vi räknar ned dagarna i ivrig förväntan, eller helt plötsligt inser att det bara är några dagar kvar till julafton – är förtjusningen detsamma. Det är tanken om att julen kommer, med allt vad den innebär; av samvaro, mat, presenter och givetvis – den speciella julkänslan. Så, hur många dagar är det kvar till julafton för dig? Nu när du har ditt svar, vad säger du om att starta den där nedräkningen och se fram emot allt roligt som kommer?

Share This Article
Follow:
Mitt namn är Simon Gunnarsson & jag driver sajten Digitaliserad.nu. Jag är en teknikentusiast som älskar att skriva om nyheter & utveckling som rör teknologi.

Borr till M6 – Så Väljer Du Rätt för Ditt Projekt

När det gäller att välja rätt borr för ditt projekt, speciellt för…

By Simon Gunnarsson

Vågteknik Banar Väg för Framtidens Hållbara Energi

Att möta klimatförändringarnas utmaningar kräver innovativa lösningar inom energiproduktion. En av dessa…

By Simon Gunnarsson

Få bort myror utomhus: Enkla tips för att bekämpa invasionen

Att bekämpa myror utomhus kan vara en utmaning, särskilt under de varma…

By Simon Gunnarsson

Elektriskt ledande lim kjell: En revolution inom elektronikreparationer

Elektroner som dansar mellan två ytor med precision och tillförlitlighet är ryggraden…

By Simon Gunnarsson

Kluriga spel som håller hjärnan i trim

Är du ute efter ett underhållande sätt att hålla din hjärna i…

By Simon Gunnarsson

Världens största helikopter lyfter framtidens transportlösningar

Helikoptern har länge varit symbolen för flexibilitet och tillgänglighet inom lufttransport. Från…

By Simon Gunnarsson