Bästa serierna genom tiderna

Att kolla på tv-serier är ett stort intresse för många där ute. En del kollar på serier för att det är ett bra sätt att varva ner efter en lång dag. En del lägger sitt fulla fokus på den tv-serien som rullar på skärmen de har framför sig. Medan för andra fungerar serierna som ett bakgrundsbrus. För många som lever ensamma så kan serier också vara ett sällskap då de känner sig lite mindre ensamma med en bra serie framför sig när de exempelvis äter middag. Oavsett vilken kategori du som läser detta tillhör kan denna artikel vara intressant. I texten här nedan kommer du att få veta allt om de bästa serierna genom tiderna. Inledningsvis kommer du att få en kort genomgång på de bästa internationella serierna. Avslutningsvis kommer du att få veta lite om några av de bästa svenska serierna.

Internationella tv-serier

Till att börja med tänkte vi att gå igenom topplistan över de bästa serierna genom tiderna. Dessa serier har setts över människor runt om i hela världen. Det är inte helt lätt att säga vilka som är de bästa tv serierna genom tiderna eftersom att alla tycker olika. Även om det såklart finns fler att nämna kommer här är några av de mest tittade och därmed också diskuterade serierna.

The wire

Först ut har vi tv-serien The wire. Serien utspelar sig i den amerikanska staden Baltimore. Kortfattat kan vi beskriva handlingen som en maktkamp mellan stadens poliser och stadens kriminella gäng. Serien gick mellan år 2002 och 2008 och gick i totalt 5 säsonger. Produktionsbolaget bakom serien är HBO.

Game of thrones

En av de mest omtalade serierna på 2010 talet är game of thrones. Serien utgår från d på böckerna skrivna av författaren George R. R. Martin. TV-serien gick på HBO mellan år 2011 och 2019 i totalt 8 säsonger. Serien utspelar sig i en fantasivärld där vi får följa nio familjer som slåss om tronen och därmed makten.

Friends

Sedan har vi serien friends, eller vänner som är den svenska titeln på tv-serien är en komediserie som gick mellan år 1994 och 2004 och producerades av den amerikanska tv-kanalen NBC och gick i 10 säsonger. Kortfattat får vi följa en grupp vänner som bor i samma byggnad i New York.

Breaking bad

Sist men inte minst så har vi tv-serien breaking bad. Serien producerades av den amerikanska tv-kanalen AMC mellan år 2008 och 2013 och gick i totalt 5 säsonger. Serien kretsar kring en lärare i kemi som får en obotlig cancerdiagnos. För att försäkra familjens framtid börjar han tillverka och sälja droger.

Bästa svenska serier genom tiderna

Eftersom att vi har nämnt några populära serier som setts över hela världen är det inte mer än rätt att du även får en kort genomgång på några av de bästa svenska tv serierna genom tiderna.

Bron

För det första har vi den dansk-svenska serien bron. Denna serien har även nått internationella topplistor. Serien gick mellan år 2011 och 2018 på SVT i totalt 4 säsonger. I serien får vi följa den svenska polisen Saga och den danska polisen Martin när de nystar i ett mord som skett mitt på Öresundsbron.

Vår tid är nu

Sedan har vi ytterligare en serie signerad SVT vilket är serien vår tid är nu. Den gick mellan 2017 och 2021 i 4 säsonger. Serien utspelar sig på 40 och 70-talet och den kretsar kring familjen Löwander och drivandet av deras restaurang.

Rederiet

Det går inte att nämna svenska serier utan att nämna rederiet. Rederiet gick mellan år 1992 och 2002 på SVT i totalt 20 säsonger vilket än idag är svenskt rekord. Serien utspelar sig på ett fartyg och vi får följa personalen och gäster.

Raskens

Slutligen har vi tv-serien Raskens som gick i en säsong på SVT. Första avsnittet släpptes år 1978. Serien är en dramaserie baserad på Vilhelm Mobergs bok med samma namn.

Följ oss!

Relaterade artiklar

Varför ställer man tillbaka klockan?

Att ställa tillbaka klockan under vinterhalvåret och ställa fram...

Elon Musk

Idag finns det nog knappast någon som inte hört...

Den svenska spelmarknaden i korthet – vilka digitala lösningar dominerar? 

Att den svenska spelmarknaden blomstrar är ingen hemlighet och...

Apotea

Nätapoteket Apotea är ett av de populäraste webbaserade apoteken...

Bästa serierna genom tiderna

Att kolla på tv-serier är ett stort intresse för...
Simon Gunnarssonhttps://digitaliserad.nu
Mitt namn är Simon Gunnarsson & jag driver sajten Digitaliserad.nu. Jag är en teknikentusiast som älskar att skriva om nyheter & utveckling som rör teknologi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here