Allt fler lär sig programmering

Programmering är en färdighet som är mycket efterfrågad idag, och arbetsmarknaden kommer att fortsätta att vilja ha fler programmerare i framtiden. På grund av den snabba teknikutvecklingen finns det ett begränsat utbud av programmerare nuförtiden.

Programmering är avancerat, men också roligt, och att lära sig programmera i ung ålder är inget hinder. Det kan till och med vara fördelaktigt att börja tidigt eftersom inlärningen oftast är lättare när man är yngre.

Om du frågade ett barn som hade levt i bara ett decennium eller två vad de ville göra när de växte upp, svarade de vanligtvis med traditionella yrken som brandman eller sjuksköterska. Även om dessa yrken finns nu kan du också hitta svar på frågor om yrken som inte fanns tidigare, som spelutvecklare eller webbutvecklare.

Du måste kunna programmera för att arbeta som spelutvecklare eller webbutvecklare.

Programmering grunden för problemlösning

Problemlösning är kärnan i programmering. För små barn har många förskolor något som kallas programmering och datavetenskapligt tänkande. För äldre elever har det också föreslagits att skolans hantverk ersätts med programmering. Men programmering är en bred idé, och även om problemlösning är kärnan, måste du lära dig en mängd olika programmeringsspråk för olika mål. Olika språk används för att göra ett spel eller bygga en webbplats, beroende på vad du vill göra. Men när du väl har lärt dig ett datorspråk är barriären för att lära dig fler språk vanligtvis lägre.

Programmeringskurser för barn

Det första steget är att förstå grunderna i språket du behöver för att göra din vision till verklighet. Många sajter erbjuder onlinekurser för barn och unga som vill studera och testa programmering i unga år. Deras kurser kan lära dig hur du gör dina egna spel och program i ung ålder till exempel.

Kurserna passar barn från 10 år och uppåt och levereras helt online. Du kan lära dig allt från att programmera i det mest använda datorspråket Python till att bland annat skapa 2D-grafikspel. Klasserna kräver ingen förkunskap. Även om du har gjort en del programmering tidigare, kan kurserna fungera som en stark grund för att vidareutveckla dina programmeringskunskaper.

Över 500 barn och tonåringar har nu slutfört onlinekurserna, där 94 procent uttrycker intresse för att lära sig mer. Du kan fortsätta att växa själv efter att ha slutfört kursen genom att skapa din egen programvara, webbplats eller spel.

Kanske kommer någon av kursdeltagarna en dag att vara uppfinnaren av nästa enorma spel, applikation eller webbplats?

Följ oss!

Relaterade artiklar

Upplev en helt ny värld av gaming med PS5 2023!

Ända sedan konsolen släpptes 2020 har det minst sagt...

Bli rikare genom att lära dig hur man sparar pengar

Att lära sig hur man sparar pengar är ett...

Så skyddar du din webbplats mot hot och attacker

Allt ifrån casino utan svensk licens till banker använder idag sofistikerade...

Spara pengar i din vardag – tips för att spara pengar varje dag

Att spara pengar är inte alltid lätt, men det...
Simon Gunnarssonhttps://digitaliserad.nu
Mitt namn är Simon Gunnarsson & jag driver sajten Digitaliserad.nu. Jag är en teknikentusiast som älskar att skriva om nyheter & utveckling som rör teknologi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here